USA loterijen
Koop online loten voor loterijen uit Amerika

Hoe heeft de loterij vorm gekregen de afgelopen jaren?

De huidige loterij vindt zijn oorsprong in het Romeinse rijk, toen keizers via een loterijsysteem geschenken gaven aan feestvierders. Het eerste geregistreerde lottospel begon in de Republiek Genua, Italië in de 16e eeuw. Jaarlijks wordt er geloot om 5 leden van de Senaat te selecteren uit een deelnemersveld van 90 kandidaten. Voor de prijs van een pistool raadden stadsmensen welke van de vijf namen zou worden gekozen. Vijf mensen met de juiste naam wonnen de hoofdprijs. Toen werden de namen vervangen door nummers en was de loterij geboren.

Loterijen in Europa en het vroege Amerika

Vroeger zorgede Amerikaanse loterijen zorgden voor entertainment voor spelers en een financieringsbron voor verschillende projecten. In Europa tussen de 15e en 17e eeuw financierden loterijfondsen alles, van architectuur en filantropie tot de kolonisatie van Noord-Amerika.
Amerikanen deden ook mee aan de loterij. Dankzij de loterij konden de eerste Amerikaanse kolonisten in Jamestown genoeg geld inzamelen om de kolonie te helpen de winter te overleven. De loterij werd erg populair na de Revolutionaire Oorlog omdat mensen hierdoor konden betalen voor de wederopbouw van steden en andere projecten zonder belasting te betalen.

Loterijen hebben een lange weg afgelegd sinds de jaren 1960 - dus welke soorten loterijen zijn er? Ze bestaan in verschillende vormen, van krasloten met directe winst tot loterijen met meerdere staten zoals Powerball en Mega Millions.

Er is iets voor elke soort speler, of u nu onmiddellijke voldoening wilt, meer kansen om te winnen, of het potentieel voor een grotere prijs.
Uit onderzoek blijkt dat de meerderheid van het Amerikaanse publiek loterijen goedkeurt. Zelfs veel mensen die zelf geen loten kopen hebben nog steeds een positief beeld. In een Gallup poll uit 2014 zei 62% dat gokken "moreel aanvaardbaar" is. Staatsloterijen zijn de meest voorkomende vorm van gokken in het land, met ongeveer de helft van de ondervraagden die zeggen dat ze een lot hebben gekocht in de afgelopen 12 maanden.
Welke staten hebben de loterij vandaag de dag? Momenteel zijn er slechts vijf staten die geen loterijen hebben: Alabama, Alaska, Hawaii, Nevada en Utah.
De Verenigde Staten begonnen zich te ontwikkelen, evenals de loterij-industrie. Openbare en particuliere loterijen kwamen en gingen aan het einde van de 18e tot het midden van de 19e eeuw toen regeringen fraude probeerden te beteugelen met licentievereisten. Loterijen zijn in veel staten verboden vanwege wanbeheer en illegale praktijken.

Louisiana's eerste loterij in 1868

In 1868 vormde een groep ondernemers een privébedrijf genaamd de Louisiana Lottery Company en verkocht loten in het hele land. Met slechts ongeveer 7 procent van de inkomsten van het bedrijf afkomstig van de staat, werd de Louisiana Lottery al snel een van de grootste bedrijven in het land. Trekkingen worden dagelijks, maandelijks en halfjaarlijks gehouden. Tickets voor de dagelijkse games worden in fracties verkocht, variërend van een kwart tot een kwart. De hoofdprijs is $ 4.275,25.
Het bedrijf werd na 22 jaar gesloten vanwege beschuldigingen van staats- en nationale corruptie. Het verhuisde naar Honduras nadat de federale regering een wet had aangenomen die de verkoop van loterijen per post verbiedt. In 1894 werden er in de Verenigde Staten geen legale loterijen meer gehouden.

De wedergeboorte van de Amerikaanse loterij in 1964

In 1964 begon de New Hampshire-loterij en werd de Noord-Amerikaanse loterij-industrie weer actief. Slechts zes korte jaren later is het gezicht van de loterij veranderd toen de New Jersey Lottery een netwerk van detailhandelaren vormde en machines begon te gebruiken om kaartjes uit te geven. Aan het einde van de jaren 70 kwamen de spellen die loterijspelers kennen en waar ze dol op zijn: instant loterij en online lotto (Massachusetts); en dagelijks getallenspel (New Jersey).