USA loterijen
Koop online loten voor loterijen uit Amerika

Mega Millions loterij

MegaMillions wordt in zijn huidige vorm sinds 2017 in de VS gespeeld. 5 van de 70 ballen worden willekeurig getrokken uit een loterijtrommel, dit zijn de winnende nummers van de betreffende trekking. De ballen worden na elkaar getrokken, maar de volgorde doet er niet toe (na de trekking worden de winnende getallen in oplopende volgorde gesorteerd). Elk winnend nummer kan maar één keer voorkomen, want getrokken ballen worden niet terug in de loterij-trommel gestopt. Daarna wordt de megabal bepaald uit een pool van 1 tot 25.

Koop Mega Millions lotWat zijn de win kansen?

De kans om de eerste getrokken bal correct te raden is 5 op 70 (5 van uw eigen gissingen worden vergeleken met 75 mogelijke eerste ballen getrokken uit de loterij-trommel). Voor het tweede winnende nummer zijn er nog 69 ballen over in het loterijwiel, en een van de resterende 4 nummers moet overeenkomen. De kans om het tweede winnende nummer correct te raden is dus 4 op 69. Hetzelfde geldt voor de trekking van het derde, vierde en vijfde balletje, waarvoor de kans op een correcte gok 3 op 68, 2 op 67 en 1 op 66 is.
Voor 5 slagen moeten al deze juiste tips tegelijkertijd voorkomen. De winkans kan dus als volgt worden berekend: 5/70 * 4/69 * 3/68 * 2/67 * 1/66 = 1/12.606.306. Er zijn dus ongeveer 12,5 miljoen combinaties uit vijf getrokken ballen.

Om naast de "vijf" ook de jackpot te winnen, is de juiste Megaball nodig. Deze wordt bepaald door willekeurig een getal tussen 1 en 25 te trekken uit een andere loterij-trommel. De kans op het kiezen van de juiste Megaball is 1 op 25. De kans op het kiezen van vijf juiste getallen en de juiste Megaball is dus 1 op 302.575.350.
Met MegaMillions wedt u online op de grootste en bekendste loterij van de VS.

Een inzet bestaat uit ten minste vijf vrij te kiezen getallen tussen 1 en 70 en de Megaball tussen 1 en 25. Een ticket bestaat uit zes inzetvelden, in elk waarvan u een inzet kunt plaatsen. Om meer dan zes inzetten te plaatsen, kunt u natuurlijk meerdere tickets spelen.

Wat is Mega Millions?

Mega Millions is een loterijspel met meerdere staten met MEGA-jackpots en MEGA-plezier.
Je kunt Mega Millions spelen in 45 staten plus het District of Columbia en de Amerikaanse Maagdeneilanden; 47 jurisdicties in totaal. Zie de pagina Waar te spelen voor meer informatie. Met miljoenen mensen die spelen, kan de jackpot hoger en sneller rollen. Je kiest zes nummers en er zijn negen spannende manieren om te winnen in het spel. Tot nader order zal de startjackpot variëren op basis van verkopen en voorafgaand aan elke trekking worden aangekondigd.

Moeten de nummers op mijn ticket in dezelfde volgorde staan ​​als de nummers die zijn getrokken?

In een lottospel als Mega Millions doet de volgorde van de trekkingen er niet toe. De nummers op het lot worden altijd in numerieke volgorde weergegeven, net zoals de winnende nummers voor elke trekking worden gerapporteerd op megamillions.com. Hierdoor zijn ze makkelijk te vergelijken.

Hoe is Mega Millions tot stand gekomen?

De geschiedenis van Mega Millions® is net zo geweldig als het spelen van het spel! De belangstelling voor het spel met meerdere staten bereikte een hoogtepunt na de recordbrekende jackpot van $ 363 miljoen in 2000. Naarmate de belangstelling voor de multistate games groeit, neemt ook het aantal deelnemers toe. In mei 2002 voegden New York en Ohio zich bij Georgia, Illinois, Maryland, Massachusetts, Michigan, New Jersey en Virginia om Mega Millions te behalen!
Het nieuwste jackpotspel van het land ging op 15 mei 2002 in de verkoop, met de eerste trekking op 17 mei 2002.
Het duurde niet lang voordat spelers uit andere staten meededen aan het plezier! In september 2002 had Washington zich aangesloten bij Mega Millions en in december 2003 begon Texas het spel aan zijn spelers aan te bieden. In juni 2005 werd Californië het 12e lid, waarmee Mega Millions het meest gespeelde jackpotspel van het land werd.
Op 31 januari 2010, toen de historische overeenkomst tussen Mega Millions en Powerball van kracht werd, sloten 23 extra staatsloterijen zich aan bij Mega Millions.
Tegenwoordig nemen alle Amerikaanse loterijen deel aan Mega Millions, inclusief de Virgin Islands-loterij.
Wanneer en waar vindt de trekking plaats?
Mega Millions®-trekkingen vinden plaats op dinsdag en vrijdag om 23.00 uur ET, 22.00 uur Central Time, 21.00 uur Mountain Time en 20.00 uur PT. Tekeningen worden gehouden op WSB-TV in Atlanta, Georgia. Neem contact op met uw staatsloterijbedrijf voor de sluitingstijden voor kaartaankopen.

Wanneer is de Mega Millions trekking?

https://strato-editor.com/.cm4all/widgetres.php/com.cm4all.wdn.social.Youtube/images/thumbnail.svg Elke woensdag en zaterdag om 5 uur Centraal Europese Tijd worden de winnende getallen van MegaMillions getrokken. De winnende nummers en kansen worden direct na de trekking hier op onze Lotto Nummers pagina in Lottoland bekend gemaakt. 
Natuurlijk wordt u automatisch per e-mail op de hoogte gebracht van de resultaten van uw keuzes. Als je wint, wordt het winnende bedrag direct bijgeschreven op je spelersaccount.

Bekijk hier de laatste uitslag in 2023


Hoe hoog is de jackpot van de Mega Millions?

MegaMillions-jackpots kunnen oplopen tot honderden miljoenen dollars. De eerste prijs wordt gewonnen door de speler die 5 van de 70 reguliere nummers en een Mega Ball tussen 1 en 25 raakt. Dan is er altijd minstens $ 40 miljoen (ongeveer 33 miljoen euro) te winnen - maar meestal veel meer.

Er is geen limiet op het jackpotbedrag, dus MegaMillions zal waarschijnlijk binnenkort het huidige wereldrecord breken voor PowerBall, een andere Amerikaanse loterij. Het record van MegaMillions heeft echter al $ 1,537 miljard bereikt, gewonnen door één gelukkige winnaar op 23 oktober 2018.